Джамбазки към Тимерманс: Признайте, че станахте жертва на фалшиви новини за убийството в Русе 11.10 | 16:22

Идентични писма той изпрати и до Вера Йоурова, Ска Келер, Ги Верхофстатд и Манфред Вебер

От iNews.bg

Вие бяхте сред множеството високопоставени служители, които бързо осъдиха убийството. За съжаление, Вие също така започнахте да развивате хипотези за причината за престъплението. Прибързахте със заключенията и решихте да сочите с пръст, допълва още евродепутатът от ВМРО - БНД, като призовава за извинение. Обръщението към втория човек в ЕК българският представител в ЕП Ангел Джамбазки отправи след изявлението, с което Франс Тимерманс осъди убийството на журналистката Виктория Маринова като престъпление срещу свободата на словото.

Това сериозно наруши работата на българската полиция, която работи неуморно, за да използва горещите следи от престъплението, продължава заместник-председателят на ВМРО и допълва, че циганската престъпност е сериозен проблем в страната. Той се простира от баналната дребна кражба, през изнасилвания и често убийства, пояснява още евродепутатът.

Освен до Тимеманс българският евродепутат Ангел Джамбазки е изпратил идентични писма и до комисар Вера Йоурова, Ска Келер, Ги Верхофстатд и Манфред Вебер.

Припомняме, че още в неделя вечерта десетки лидери и представители на различни политически и неправителствени организации на високо равнище, подведени от прибързаните заключения, внушени до голяма степен от определени политически кръгове, поставиха България сред страните, в които журналистите имат най-малко права и са преследвани заради своята работа. Силата на социалните мрежи, които, за съжаление, се превърнаха и в най-голямата платформа за фалшиви новини, този път изкриви истината не за един човек или един факт, а представата за България. Тенденциозно или не водещи български политици и общественици също станаха проводник на неверни факти, които не само допълнително нагнетиха напрежението в страната, но станаха основателни аргументи срещу държавността и реалното място и роля на страната ни в Европа. Тази изкривена истеричност, представена като истина, остави тъмна сянка върху Родината ни.

Ние, Патриотите от ВМРО – Българско национално движение, поднасяме своите искрени съболезнования на близките и роднините на Виктория Маринова. Ценим високо нейния професионализъм и социалната и ангажираност. Дълбоко скърбим за погубения живот на една млада българска майка и грубо осъждаме бруталното и убийство.

Нека обаче отново да подчертаем, че сме категорични и в това, че никой няма право да хули цял един народ, цялата държава заради зверствата на един маргинален тип без никаква ценностна система.

Ето и пълния текст на писмото на Джамбазки до заместник-председателя на ЕК:

Уважаеми Вицепрезидент на ЕК Тимерманс,

Миналата седмица България привлече вниманието на световните медии, политици и знаменитости. Длъжностни лица от институциите на ЕС не направиха изключение - от членовете на ЕП до комисарите. Причината? Особено гнусно престъпление. Брилянтна млада жена и журналистка Виктория Маринова бе жестоко изнасилена и убита в северния град Русе, на Дунава. Престъплението шокира България и света. Смъртта ѝ незабавно привлече повсеместен международен укор. Направени бяха и паралели с други случаи на убити разследващи журналисти от близкото минало. През октомври 2017 г. малтийският разследващ журналист Дафне Каруана Галиция бе убита в атентат с кола-бомба, а през февруари тази година журналистът Ян Куцияк беше застрелян.

Вие бяхте сред множеството високопоставени служители, които бързо осъдиха убийството. За съжаление, Вие също така започнахте да развивате хипотези за причината за престъплението. Прибързахте със заключенията и решихте да сочите с пръст. Убийството веднага бе квалифицирано като престъпление срещу свободното слово. Това сериозно наруши работата на българската полиция, която работи неуморно, за да използва горещите следи от престъплението. Те бързо извършиха работата си и започнаха да събират ДНК проби, да разпитват възможни свидетели и да осигуряват периметъра около местопрестъплението.

Истинският мотив за престъплението се оказа много различен. Към днешна дата българската полиция има заподозрян, чиято ДНК съвпада с пробите от ДНК, събрани на мястото на престъплението. Освен това, той е носил в себе си част от облеклото на жертвата (нейното бельо), където е открита и нейната ДНК. Той бе задържан в Германия чрез европейска заповед за арест. Очаквам медийната ярост да спре точно тук. Защото очевидно отговорен за ужасното престъпление е българският циганин Северин Красимиров. В Европа тази етническа група е известна също като роми.

В моята страна имаме голям проблем с престъпността, свързана с циганите. Той се простира от баналната дребна кражба, през изнасилвания и често убийства. Западна Европа също е свидетел на някои от техните чудовищни деяния. Миналия април 13-годишно момиче бе изнасилвано във Вупертал, Германия от осем български цигани. Общественият протест срещу това престъпление в Европа беше минимален.

Престъплението срещу Виктория не е близко до убийствата на Дафне Каруана Галиция и Ян Куцияк. Те бяха убити заради работата им от професионални убийци. Виктория, от друга страна, е имала нещастието да пресече пътя на чудовище. Ром, който няма да се интегрира в нашето общество, и ще направи всичко, за да задоволи болните си сексуални желания. Престъплението срещу нея е по-скоро сродно на престъпленията на групата за сексуална злоупотреба с деца в Рочдейл или на масовото сексуално насилие по време на новогодишните празници от 2015/2016 в Кьолн. И в двата случая престъпления, извършени от мюсюлмански мигранти, които не зачитат жените, нападат и изнасилват невинни момичета и жени.

Крайно време е да признаете грешката си, тъй като се гордеете с борбата с фалшиви новини. При този случай, обаче, изглежда, че разпространявате фалшиви новини в оценката си за убийството на Виктория. Вие призовахте за справедливост след трагичната смърт на Виктория. Правосъдието ще възтържествува. Надявам се, че ще имате смелостта да го признаете. Надявам се, че ще осъдите и посочите основния извършител с истинското му име  - цигански престъпник. Един от многото.

Водещи

Най-четени