И Румяна Бъчварова не вярва на резултатите от проучването на АФИС 23.01 | 19:19

Самокритичният тон на Борисов е обичаен по отношение на ГЕРБ, заяви тя

От iNews

Три дни след края на Националната конференция на ГЕРБ, срещата все още предизвиква интерес, това заяви в предаването "Лице в лице” политикът от ГЕРБ и бивш министър на МВР – Румяна Бъчварова. Тя добави, че критичният тон на премиера Бойко Борисов не е прецедент.

"Самокритичният тон на Борисов е обичаен по отношение на партията, той не е изключение този път. Той показва един реализъм. Критичността на Борисов се е появявала винаги, през 2009 г., при най-успешните избори, той каза "Проблемът на ГЕРБ е самият ГЕРБ”, коментира Бъчварова.

Бившият силов министър заяви, че е нормално да има протестен вот към ГЕРБ, защото са най-дълго управляващата партия в новата история на България. "Ние не сме започнали кампанията, а резултатът се оформя по време на кампанията. ГЕРБ е с няколко крачки напред, защото има много здрави връзки с европейското политическо семейство и има опит в управлението на европейските фондове”, коментира Бъчварова.

Бъчварова допълни, че "износването” на една партия е неизбежен дефект, но въпреки това ГЕРБ продължава да има лидерска позиция.

"Борисов каза какви са проблемите в партията и знае какви са проблемите на управлението. Въпросната алегория със "синята и червената лампа”, каза, че ако нямат достатъчно морал и съвест да работят, както трябва, към тях ще бъде приложен законът”, каза още тя.

Бъчварова допълни, че не вярва на последното социологическо проучване на АФИС, според което ГЕРБ и БСП са с изравнени сили за евровота.

"Докато тези резултати не се потвърдят от други агенции, не бих ги коментирала. Има една стандартна грешка, която винаги присъства. Да не забравяме момента, в който се обявяват тези резултати – преди конгреса на БСП. Преди две години, когато бяха парламентарните избори, също имаше прогнози за малка разлика в полза на БСП, всички знаем какъв е резултата”, допълни политикът.

Бъчварова допълни, че резултатите от евроизборите не са еднозначен показател за обществените нагласи, като даде пример, че тези избори във Франция обикновено се печелят от Марин Льо Пен.  

Водещи

Най-четени