Поискаха постоянен арест за жената, която предизвика катастрофата с автобусa 16.04 | 16:44

В петък - 13 април, автомобилът на Цвета Таскова се удари странично в автобус

От iNews.bg

Прокуратурата внесе искането си за постоянен арест на 29-годишната Цвета Таскова. Съдът гледа мярката й в този момент.
 
Жената е обвинена в причиняване на катастрофа с повече от двама пострадали заради тежкия инцидент на магистрала "Тракия" край Вакарел в петък.

Техническите експертизи сочат, че колата й е била технически изправна. Все още обаче не са готови експертизите, които да докажат каква точно е причината автомобилът да се удари в автобуса и да го обърне.

"Експертното заключение на една автотехническа експертиза ще бъде това, което ще трябва да даде механизма на произшествието. Пътниците не могат да бъдат принудени да си сложат коланите. Всеки един от нас трябва да има индивидуалното съзнание, че като пътник, когато види знак за поставяне на колан, трябва за своята собствена безопасност да го изпълни", коментира по-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров.


В петък - 13 април, автомобилът на Цвета Таскова се удари странично в автобус на магистрала "Тракия", който се преобърна в канавка. Загинаха шестима души, а над 20 пострадаха. Състоянието на ранените се подобрява, тези с по-леки травми вече са изписани за домашно лечение.

Водещи

Най-четени