Сиди: Водим битка с олигарсите, спечелили 1,5 млрд. от циганските гета 15.04 | 09:44

Всички скандали на БСП са заради вътрешните партийни проблеми и оставането на Нинова като лидер, каза депутатът от ВМРО

От iNews

Всъщност битката срещу гетата е битка срещу олигарсите, които станаха такива в циганските гета с циганските барони. Има противници - те искат да продължават да печелят пари, и да печелят гласове. Лесно е такова население да бъде манипулирано във всички избори. Над 1,5 милиарда лева са инвестирани в интеграцията, която не се е случила. Това заяви в "Беновска пита" депутатът от ВМРО/ОП Александър Сиди за мерките, предлагани от "войводите" за справяне с циганската престъпност.
 
"Това е битката, мисля, че ще я спечелим. Тази концепция, която ВМРО предлага, трябва незабавно да приемем и да започнем да я изпълняване. Тези хора са изгубили вече човешкото си лице - животински инстинкт е този изверг от Русе да убие вашата колежка. Сега той ще лежи от 15 до 20 г., защото се съгласи на съкратено производство, нещо, което искаме да се промени", добави Александър Сиди.
 
За днешните драми на пленума на БСП около включването на лидера на ПЕС Сергей Станишев в евролистата на социалистите, Александър Сиди бе категоричен: "Рядко си позволявам да коментирам и ГЕРБ, и БСП. Всички скандали, които правеха БСП, бе да потушат собствените си проблеми в партията, проблема Нинова да остане едноличен лидер - за мен е абсурдно да не вкараш в листата лидера на европейските социалисти. Грешката на Нинова всъщност е добре - и за нас, и за ГЕРБ. Това беше подарък, както каза Станишев. Няма как управляващите да не спечелят при такава листа".
 
По мнението на Александър Сиди "ако лидер на ЕНП бе българин, съм убеден, че щеше бъде начело на листата на ГЕРБ". "Вкарването на шефа на кабинета на президента (Иво Христов - бел. ред.) също е показателно, ще видим дали българските граждани ще харесат предложенията на Нинова. Аз се надявам, че не".

Водещи

Най-четени