Роджър Уотърс с нов албум след 25-годишна пауза 03.06 | 15:35

Основателят на Pink Floyd възпява ужасния свят и безмозъчния лидер Тръмп

От iNews.bg

В първия си студиен албум от 25 години насам основателят на бандата Pink Floyd - Роджър Уотърс, е нарочил нов враг - Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Днес е премиерата на албума му Is this the life we really want? (Това ли е животът, който ние наистина искаме?) на 73-годишния Роджър Уотърс.
 
Това е първият му студиен албум от 1992 г. насам и той ще бъде съпътстван и от турне в САЩ и Канада до края на октомври. В новия албум Уотърс обрисува чрез музика ужасяващ свят.
 
Парчето The last refugee представя края на една опустошителна война, а парчето Deja vu  обрисува един безпомощен пред насилието и пред екологичните катастрофи бог. В песента Picture that музикантът говори за един безмозъчен лидер, визирайки Тръмп.

Той изразява съжаление от онова, в което се е превърнала планетата ни след Втората световна война - конфликтът, в който е загинал баща му.

Откакто напусна Пинк флойд музикантът продаде много албуми, но неговата слава се дължи на сценичните му изяви.
 
Той държи рекорда за най-дълго турне на солов изпълнител за световното си турне The wall live, продължило от 2010 до 2013 г.
 
На сцената Уотърс не щади Тръмп. Той го представя като балон във формата на прасе, летящ над публиката. А най-полемичните изявления на Тръмп се появяват върху екрани, преди на тях да се появи гневният призив Fuck Trump.

Водещи

Най-четени