Започва ремонтът на бул.“Константин Величков“ 29.08 | 09:40

До 6 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по дясната лента на булеварда

От Ани Романова

Ремонтът на бул. "Константин Величков" започва днес, съобщават от Столичната община.

Първоначално той ще засегне 70 м в участък след кръстовището с ул."Цар Симеон" в посока "Сливница".

Заради реконструкцията се налагат промени в движението. До 6 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по дясната лента на булеварда, в участъка, който се ремонтира.

От вторник, 28 август, до въвеждане на постоянната организация на движение по булевардите "Константин Величков" и "Възкресение", където се изгражда обособеното трамвайно и автобусно трасе, автобусната спирка "Метростанция К. Величков" в посока бул. "Александър Стамболийски" (за автобусни линии № № 11 и 83) се измества назад преди кръстовището с бул. "Тодор Александров".

Премества се и трамвайната спирка на ул. "Цар Симеон" (за трамвайна линия № 11) и автобусната спирка (за линии № 11 и 83) на бул. "Константин Величков" назад в посока бул. "Тодор Александров" на обща временна комбинирана спирка преди кръстовището с ул. "Цар Симеон".

Автобусните линии с номера 11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 ще се движат по релсите на трамваите по линии 11, 22 и 3 по бул. "Константин Величков" и бул. "Възкресение" в участъка между пазара "Красна поляна" до бул. "Сливница", допълват от общината. Идеята на реконструкцията е рейсове и трамваи да се движат в едно общо трасе. Спирките на превозните средства също ще са общи. Новата схема ще даде възможност да се елиминират закъсненията, които сега в пиковите моменти се натрупват до 10 минути.

Снимка: СО

Водещи