Седмицата започва с изненада! Снегът се завърна, но за малко 13.03 | 08:00

Температурите остават доста приятни

От iNews.bg

Началото на новата седмица ни изненада със снежна покривка, но добрата новина е, че температурите остават доста приятни и натрупаното лесно ще се стопи. Очакват ни валежи обаче и през следващите дни, които ще започнат да спират от средата на седмицата.

Понеделник ще бъде облачно с почти повсеместни валежи - в равнините от дъжд, в планините и планинските райони - от сняг. На места валежите ще са значителни. Ще духа до умерен северозападен, в източната половина от страната север-североизточен вятър и с него ще продължи да прониква студен въздух.

Максималните температури ще са между 4 и 10 градуса. Най-студено ще е в столицата, Велико Търново и Шумен с 4 градуса. Най-топло пък ще бъде в Сандански, и Бургас -  10 градуса.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, на места значителни. Ще се образува нова снежна покривка. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1 градус, а на 2000 метра – около минус 5 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. На места валежите ще са значителни. Ще духа умерен, привечер - временно силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са 8-10 градуса, а тези на морската вода - 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Водещи

Най-четени