Вучич отново оплю България 11.10 | 16:48

За две седмици сръбският президент за втори път показва негативно отношение към страната ни

От iNews.bg

Сръбският президент Александър Вучич за пореден път демонстрира комплексирано и невъзпитано отношение спрямо България, предаде БГНЕС. При откриването на първия магазин от веригата "Лидл" Вучич заяви следното: По-красив е от този в България. Там бях преди 6-7 години, но този магазин е много по-красив". Изявлението му беше разпространено по всички медии, включително и в държавната като водеща новина.

Само преди седмица при откриването на фабриката на филипинската компания IMI в Ниш Вучич препоръча на закъснелия за церемонията неин генерален директор Артур Тан следващия път да не лети през София, а през Белград и Ниш. "Закъсняхте, защото кацнахте в София, а не в Белград или Ниш. Следващият път сигурно ще направите по-добър избор", каза Вучич.

Преди два месеци той брутално излъга сънародниците си, че по всички икономически показатели Сърбия е изпреварила България. С подобни прояви Вучич очевидно иска да прикрие политическото си минало.

Само преди 20 години Александър Вучич заплашваше в сръбския парламент да избива по 100 босненци за един убит сърбин. Дълго време той бе дясната ръка на сръбския националист Воислав Шещел, а по-късно бе и министър на информацията при управлението на сръбския диктатор Слободан Милошевич. По това време бе убит и един от най-известните сръбски журналисти Славко Чурувия.

Александър Вучич е известен и с признанието, че "в живота се е напивал два пъти". Първият път - когато е убит премиерът Зоран Джинджич и вторият- когато е застрелян пред дома си в центъра на Белград Славко Чурувия.

Водещи

Най-четени