Разбиха голяма БГ група сводници във Франция 12.07 | 15:06

Принуждавали момичета да проституират, лъгали ги, че ще работят в Германия

От iNews.bg

Десетима сводници бяха задържани в Германия, Франция и България в началото на юли в рамките на операция срещу разбиване на мрежа за проституция в Източна Франция, по-конкретно в Страсбург и Анси. Престъпниците са принуждавали десетки български жени да проституират за тях, предаде БГНЕС.

Петима от сводниците са задържани в България, а други трима – в Германия с европейска заповед. В най-скоро време те трябва да бъдат предадени на Франция. Двама от сводниците са задържани в Анси по обвинения в сводничество, пране на пари и организирана престъпност. Те могат да получат 20 години затвор. На младите жени от България им е обещана работа във Франция. Те са били настанени в Германия, но са готвени за проститутки в Страсбург. По-голямата част от изкарваните от тях пари са отивали за сводниците, които са били в България, но често са идвали във Франция и Германия, за да контролират жертвите си.

Разследването започва в Страсбург през 2015 г. след информация от френското посолство в София. В него участват главната прокуратура на България, прокуратурата на Германия. Извършени са проверки на над 20 жилища в София, Плевен, Бургас, както и на няколко апартамента в Германия и Франция. Жените, които са били принуждавани със сила да проституират, сега се настанени в специални места и им се оказва подкрепа от неправителствени организации. Разследването продължава и в момента, за да се открият още съучастници.

Водещи

Най-четени