Джокович се завърна на корта 10.01 | 10:07

Последно сръбската звезда се състезаваше на Уимбълдън

От iNews.bg

Новак Джокович се завърна на корта след повече от половин година и разби петия в света Доминик Тийм с 6-1, 6-4. Това се случи на демонстративния турнир "Коойонг Класик" в Австралия за малко повече от час. 

12-кратният шампион от Големия шлем започна позитивно 2018, след като пропусна голяма част от предната година заради травма в лакътя. Последно сръбската звезда се състезаваше на Уимбълдън, където отпадна на 1/4-финал от Томаш Бердих. 

"Чувствам се страхотно, чаках 6 месеца, за да изиграя мач. Днес имах и невероятен опонент, който е №5 в световната ранглиста – фантастичен тест, за да разбера къде съм, както и да разбера как сме се справили в предсезонната подготовка и дали направеното върши работа на корта", сподели щастливият Ноле, който с най-голямо нетърпение очаква любимия си турнир от Шлема - "Аустрелиън Оупън".

"Всичко проработи, особено сервисът, който бе под сериозен въпрос заради лакътя. Не искам да съм прекалено самоуверен, но съм щастлив от показаното днес", сподели 30-годишният сърбин, цитиран от tenniskafe.com.

Водещи

Най-четени