Пиронкова мина като тайфун през чехкиня в Нотингам 13.06 | 12:58

Цвети на втори кръг, след като прегази Тереза Мартинкова

От iNews.bg

Нашата ракета №1 при жените Цветана Пиронкова демонстрира, че постепенно си възвръща формата. От началото на сезона пловдивчанката записа доста отчайващи резултати и бе в черна серия, пише Sporta.bg.

На "Ролан Гарос" тя загатна, че излиза от кризата. Потвърждението пък дойде вчера, след като прегази с 6:2, 6:2 квалификантката от Чехия Тереза Мартинкова в мач от първия кръг на турнира в Нотингам.

Цвети, която в понеделник падна на 126-о място в ранглистата на WTA, защото загуби много точки след края на "Ролан Гарос", спечели срещата си за 1 час и 15 минути.

Нашето момиче проби в третия гейм на мача, поведе с 3:1 и контролираше събитията на корта до края на срещата. Мартинкова съкрати аванса на 29-годишната пловдивчанка на 2:3, но след това Цвети направи серия от 8 поредни гейма, за да поведе с 6:2, 5:0.

Сервирайки за мача, Пиронкова допусна пробив, а след това 139-ата в света чехкиня взе още един гейм. Пиронкова все пак сложи точка на спора в 8-ия гейм на втория сет и се класира за втория кръг.

В следващата фаза цветето на родния тенис ще играе с №3 в схемата Лорън Дейвис (САЩ) или японката Куруми Нара.

Водещи

Най-четени