Използваме смартфоните си като "спасители" в неловки ситуации 27.12 | 15:04

Една пета от участниците в допитването признават, че прибягват до телефоните си, когато пътуват с такси

От iNews.bg

Много хора използват смартфоните си като спасително средство в неудобни ситуации, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на онлайн казино, предаде БНТ.

Анкетата показва, че близо три четвърти от собствениците на мобилни телефони се "крият" зад устройствата, когато усетят, че положението е "напечено". Според допитването през годината смартфоните "спасяват" притежателите си средно в 187 неловки ситуации. Британците най-често търсят спасение в мобилните си телефони в градския транспорт, за да избягват очен контакт с останалите пътници.

Една пета от участниците в допитването признават, че прибягват до телефоните си, когато пътуват с такси, за да не им се налага да водят разговор с шофьора. Сред неловките ситуации, в които хората посягат към "спасителния" телефон, са също возенето в претъпкан асансьор, чакането на опашка пред обществена тоалетна, насред разгорещен спор или на първа среща, която не се развива според очакванията.

Водещи

Най-четени