Скритият плаж, който всички влюбени искат да посетят (СНИМКИ/ВИДЕО) 31.05 | 18:21

Най-красивата крайбрежна ивица в света е създадена от бомба

От iNews.bg

На няколко километра от бреговете на Мексико се намира едно райско кътче – скритият плаж на островите Мариета. От него лъха романтика и спокойствие и неслучайно носи името Playa De Amor– Плаж на любовта, предаде Дарик.

Смята се, че един от най-красивите плажове в света е създаден от бомба. Това става при военни учения през първата половина на 20 век, когато мексиканското правителство е използвало ненаселения архипелаг Мариета като военен полигон. По ирония на съдбата създадените да убиват оръжия са постигнали обратния ефект - необичайна красота.

Контролираните бомбардировки са причината за образуването на пещерите, а по-късно самият плаж се е оформил вследствие на ерозията на скалите.

Да попаднеш на това райско място обаче не е лесна задача. Изисква се специално разрешение и трябва да се преплува през 50-метров тунел, свързващ плажа с Тихия океан, но удивителната гледка си заслужава всички усилия.

Скритият плаж е обграден от внушителен скален пръстен, който образува естествено "око" към слънцето и небето.

Look at this beach in: The Marieta Islands, Mexico. Who wants to drop everything and go there with me!!!! pic.twitter.com/bbYOIkkBCq

Девствената природа на скрития плаж, кристално чистата тюркоазена вода, която се удря в белите брегове и неземната красота привличат туристи от цял свят.

Водещи

Най-четени