Решават съдбата на болницата в Белоградчик 04.12 | 13:02

От Общината предлагат като временно решение да изтеглят кредит

От iNews.bg

Представители на Районната здравна инспекция и на Здравната каса се срещат в момента с лекарите, които са готови още днес да подадат молби за напускане. Медиците не са получавали заплати от година и половина. Вижте повече в прякото включване на Анжела Каменова, предаде БНТ.

Има заведени около 25 дела срещу здравното заведение, заради което са наложени запори на болницата в Белоградчик. Лекари и медицински сестри отдавна напускат закрити са и отделения. Ако всички подадат колективно молба за напускане, болницата ще бъде затворена. Сградата разполага с всичко необходимо за едно лечебно заведение. Хора от няколко общини ще останат без лекарска помощ, защото най-близките болнични заведения във Видин и Монтана са на повече от 50 км, а живеещите са предимно възрастни и безработицата е висока.

От Общината предлагат като временно решение да изтеглят кредит от 150 000 лева, който се очаква да бъде преведен в средата на месеца, който обаче ще достигне за едва половината от заплатите. Затова от Белоградчик призовават за трайно решение и намеса на държавата.

 

Водещи

Най-четени