Нападение с нож и в Германия! Има убит и ранен 18.08 | 20:00

Атаката е станала следобяд в град Вупертал, нападателите се крият в дискотека

От iNews.bg

Един човек бе убит, а друг е ранен при нападение с нож в западния германски град Вупертал. Нападателят е избягал. Говорител на германската полиция потвърди са нападението, предаде Франс прес. 

Властите обявиха, че се издирват един или няколко нападатели, но не могат да предоставят повече информация за обстоятелствата около атаката, съобщи AFP. 

Нападението е станало днес около 15 ч. и според свидетели са били размахвани мачете, мечове или големи ножове. За момента не са ясни мотивите за нападението. 

Загиналият е на 31 години, а раненият е на 25 години и опериран в болница. Тъй като причината за атаката не е ясна, полицията повика и спецчасти за помощ.

Кварталът, в който е станало нападението, все още е отцепен. Предполага се, че нападателите се крият в дисотека в този район и са се барикадирали в нея.

Според свидетели група мъже са се скарали пред фризьорски салон.

"Мога да потвърдя, че става дума за престъпление", каза за АФП полицейска говорителка. "Лице от мъжки пол загуби живота си и друго лице от мъжки пол е прието в болница", допълни тя.

Полицията издирва един или няколко нападатели, но към момента не може да уточни какво точно се е случило.

Днес следобед е имало сбиване край централната гара на Вупертал, отбелязва ДПА.

По-рано днес мъж нападна минувачи с нож. Двама загинаха, а най-малко шестима са в болница. Нападателят беше прострелян в крака от полицията и беше арестуван. 

Вчера пък при нападение с кола ван на централен площад в Барселона бяха убити 14 души, а 130 бяха ранени. Отговорност за атентата пое "Ислямска държава".

Водещи

Най-четени