Тръмп се отказа от срещата с Ким Чен Ун 24.05 | 18:11

Бил разочарован от враждемността на лидера на Пхенян в последното му изявление

От iNews.bg

Срещата на най-високо ниво между САЩ и Северна Корея няма да се проведе. Поне засега. Президентът на САЩ Доналд Тръмп е съобщил в писмо до ръководителя на Северна Корея Ким Чен Ун, че планираната среща на върха за 12 юни в Сингапур няма да се състои, предаде БГНЕС.

"За съжаление, заради огромния гняв и враждебност, който показахте в последното си изявление, смятам, че е неуместно в този момент да се състои дълго планираната среща. За това нека това писмо послужи за предизвестие, че срещата на върха в Сингапур - за доброто на двете страни, но в ущърб на света, няма да се състои", се казва в писмото на американския държавен глава.

Писмото на Тръмп идва в отговор на севернокорейската словесна атака срещу вицепрезидента Майк Пенс, в която той беше наречен "невеж и глупав" за неговите предупреждения за планираната среща на върха. По-рано днес стана ясно, че Пхенян на практика демонстрира, че ще спази обещанието си да се откаже от ядрената си програма. В присъствието на чуждестранни журналисти Северна Корея унищожи ядрения си полигон "Пунгери".