Белезници за кметицата на „Младост“, заподозряна е в корупция (ДОПЪЛНЕНА 2) 17.04 | 14:30

Иванчева и още двама души са задържана в центъра на София, обискират сградата на нейната община

От iNews.bg

Зрелищен арест в центъра на София. Арестувана е кметицата на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Според информация на Нова телевизия задържането й е за получаване на подкуп. Иванчева била хваната с крупната сума от 70 000 евро. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.

При акцията, извършена на бул. "Васил Левски", белезници щракнали на ръцете и на заместничка на Иванчева, както и на посредник за предаването на подкупа.

По информация на бТВ акцията е проведена във връзка с досъдебно производство, което се води от специализираната прокуратура. Арестът е извършен в района на Министерството на младежта и спорта.

Снимка от полицейската акция публикува във Facebook бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

На място има служители на МВР, които оказват съдействие, а също така и служители на Комисия за борба с корупцията. Нито една от двете институции не потвърждава, че провежданата операция е тяхна. Действията се наблюдават от прокуратурата, предаде БНТ.

Междувременно в сградата на община "Младост" текат обиски, съобщи във Facebook ПР-ът на Иванчева Петър Кърджилов. Служители не се допускат да излизат от сградата, както и да влизат в нея. Според Кърджилов са нахлули служители на полицията и на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Събират се лични данни на хората, пише още Кърджилов.

Веднага след ареста на Иванчева, още на бул. "Васил Левски", е обискирана и колата й. Тя е стояла заключена с белезници повече от 45 минути докато маскираните полицаи са претърсвали автомобила.

Утре прокуратурата ще даде подробности по случая. Пред БГНЕС говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че разследването се извършва съвместно с КПКОНПИ. Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев отказа да коментира случая с мотива, че ще бъде попречено на разследването.

Водещи

Най-четени