Жителите на "Аспарухово" скочиха срещу тесните отводнителни канали 18.06 | 11:47

Варненци от пострадалия от пороя квартал не се чувстват защитени

От iNews.bg

Жителите на варненския кв. "Аспарухово” смятат, че новоизградените канали няма да помогнат при наводнение. Вчера министърът на регионалното развитие Николай Нанков и представители на общината направиха оглед на охранителните канали, изградени на мястото на деретата-убийци. Въпреки това три години след трагичните наводнения жителите на квартала не се чувстват защитени, предаде бТВ.

"Тези съоръжения са изключително тесни, това са излишно похарчени пари. Да се отича пороят в тези канали е все едно от туба да пълниш шишенце за парфюм”, заяви Албена Маринова, жител на квартала. 

"Самите канали на места са вдигнати и се получава обратен наклон към къщите”, допълни  тя.

По думите й изграждането на въпросните канали е нарушило и достъпа до квартала, тъй като по този начин са изчезнали много от паркоместата. "В момента всички коли паркират на улицата и ако трябва линейка или пожарна да стигнат до квартала… просто не знам”, каза Маринова.

Според друг жител на "Аспарухово” след ремонтите една улица е останала неасфалтирана, като при всеки дъжд там се получават кални локви и достъпът до къщите е невъзможен. "Пльоснаха парадно една детска площадка, издокараха входа на квартала около парка, тук – забравено”, ядосват се жители.

Хората от квартала не са съгласни и със заключенията от експертизата, че природен феномен е причината за смъртоносното наводнение преди три години.

Зам.-кметът на града Христо Иванов не е съгласен с опасенията на варненците от постградалия от пороя квартал. Той бе категоричен, че проектът за защита на квартала от повторно смъртоносно наводнение е изпълнен, а всички довършителни работи - като асфалтиране на улиците, тепърва предстоят.

Водещи

Най-четени