Край на снежната приказка! Пролетта чука на вратата 20.02 | 08:00

Валежите ще започнат да спират, а температурите да се повишават

От iNews.bg

След неделния снеговалеж, който напомни, че зимата все още не си е отишла, ни очаква доста по-приятно, а към средата на седмицата дори пролетно време. През нощта времето над страната беше облачно с валежи от дъжд, главно в Предбалкана и високите полета на Югозападна България от сняг. По-значителни бяха валежите в Източна България.

В първия ден от новата седмица валежите от запад ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. В сутрешните часове все още ще има валежи, предимно от сняг, в източните райони от станата от дъжд, които след обяд навсякъде ще спрат. Вятърът от запад-северозапад временно ще се усили, но във Видинско, Благоевград и Сандански цял ден хората ще се радват на слънце.

Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 2-3 градуса в североизточните райони до 11 градуса в крайните югозападни, в София около 4 градуса. Най-топло ще е в Сандански с 11 градуса, Пловдив - 9 градуса, Благоевград, Ямбол, Кърджали - 8 градуса, Видин, Монтана и Бургас - 7 градуса. Най-студено ще е в Силистра и Шумен с 3 градуса. По морето и в Русе ще вали дъжд, а в Силистра и Шумен - сняг.

В планините ще духа умерен и силен северозападен вятър. До обяд на места все още ще има слаби валежи от сняг. През деня облачността ще намалява и след обяд над Рило-Родопската област вече ще бъде слънчево, а до края на деня и над останалите планини. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, а на 2000 метра - около минус 4 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно и на места ще превалява дъжд, но вече слаб. Разкъсвания и намаления на облачността ще има към края на деня. Ще духа умерен до силен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 5 - 7 градуса, а тези на морската вода - 3-4 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Водещи

Най-четени