Облаци ще помрачат пролетното настроение 21.02 | 08:00

Температурите обаче продължават да се повишават

От iNews.bg

Днеят ще бъде слънчев, но около пладне от северозапад ще започне бързо увеличение на облачността, което до края на деня ще обхване цялата страна. Ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен, в Североизточна България – временно силен западен вятър.

Дневните температури ще са повишат и максималните ще са между 8 и 13 градуса, в София – около 9 градуса. Най-топло ще е в Пловдив с 13 градуса, след това в Сандански и Монтана - 12 градуса, и с още един градус надолу ще са стойностите в Кърджали, Благоевград, Ямбол, Бургас и Велико Търново. Най-малко живакът в термометрите ще скочи в Силистра и Шумен - 8 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Около обяд над Стара планина, а по -късно и над останалите планински масиви ще се заоблачи, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен и временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 6-7 градуса, а на 2000 метра – около минус 1 градус.

Над Черноморието до обяд ще бъде слънчево. Около и след пладне от север ще започне увеличение на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен, по северния бряг и временно силен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са между 8 и 12 градуса, а тези на морската вода - 3-4 градуса. Вълнението на морето ще бъде от 1 бал в заливите на юг, до 3 бала по носовете на север.

Водещи

Най-четени