Ето ги храните "виагра" 06.06 | 16:50

Всички са зеленчуци с много витамин С

От iNews.bg

Витамин С действа като естествена виагра и може да предложи алтернативно разрешение на проблема с еректилна дисфункция при мъжете. Това твърдят британски експерти, цитирани от в. "Дейли експрес".

На мъжете с такъв проблем често се препоръчва използването на виагра. Експерти по хранене обаче твърдят, че с подобен успех, без съпътстващите виаграта странични ефекти, може да се използва витамин С.

Витаминът, известен и като аскорбинова киселина, се съдържа в продукти като цитрусови плодове, зелени и червени чушки, ягоди, броколи, брюкселско зеле, картофи.

Еректилната дисфункция, известна също като импотентност, се характеризира с неспособност да се получава и задържа ерекция. Състоянието е често срещано, като обикновено засяга по-възрастните мъже.

Съществуват редица причини за еректилна дисфункция. Сред тях е стесняването на кръвоносните съдове - проблем, който обикновено се свързва с диабет, висок холестерол и високо кръвно налягане. 

"Витамин С може да помогне срещу импотентност, тъй като сред важните му функции е стимулирането на притока на кръв към мъжкия полов орган", обяснява британската нутриционистка Касандра Барнс.

Водещи

Най-четени