Държавата дава още 800 000 лв. за Голямата базилика в Плиска 31.05 | 15:14

Ловчанският митрополит връчи грамота за дарителство на Борисов

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов обяви, че държавата ще отпусне още 800 000 лв. за реставрацията на Голямата базилика в първата българска столица Плиска. Това стана в началото на днешното правителствено заседание в присъствието на Ловчанския митрополит Гавриил. 

Борисов използва случая отново да зачекне темата за принадлежността на светите братя Кирил и Методий в контекста на отпускането на допълнителни средства за реставрацията на Плиска, където по думите му са писани книги, предаде Дарик.

Митрополит Гавриил подчерта, че базиликата е веществено доказателство от българската история и потвърди думите на премиера, че в първата българска столица са писани книги.

"Сърдечно благодарим на г-н Борисов за неговата голяма помощ, която през годините ни оказа - 500 000 лв. той ни е дал като министър-председател и 600 000 лв. ни е дал от касата на ГЕРБ", заяви ловчанският митрополит.

Гавриил връчи и грамота на премиера заради даренията от страна на държавата и на ГЕРБ за построяването на храма "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч.

Водещи

Най-четени