Международен фестивал в Русия се подигра на Невена Цонева (ВИДЕО) 10.10 | 13:33

Певицата се прибра болна и обидена

От iNews.bg

Подигравка с певицата Невена Цонева се е разиграла на руския музикален конкурс "Нова вълна" в Сочи. През цялото време певицата била принудена да пее на фона на обърнато българско знаме.

Освен това никой от организаторите не е обърнал внимание на сериозен неин здравословен проблем и в крайна сметка тя напуснала преждевременно състезанието, разказа самата Невена пред bTV.

Конкурсът "Нова вълна" се смята за един от най-големите в Европа и често е наричан "Евровизия" на Русия.

Въпреки това отношението, което получила нашата певица поставя под съмнение престижа на състезанието. Освен това самата Невена се чуди дали отношението към нея е целенасочена политика на организаторите към представителя на България или е просто немарливост.

Цонева разказа, че се е почувствала много обидена от факта, че цели три пъти ѝ се е наложило да пее на фона на проектирано зад гърба ѝ обърнато българско знаме. Още първия път тя направила забележка и помолила грешката да се коригира, но без резултат.

Най-сериозният проблем обаче дошъл заради здравословен проблем на българската певица, на който никой от организаторите не обърнал внимание. Наложило се Невена Цонева да разговаря с лекаря си в България, за да разбере какви драстични, ако е необходимо, мерки да вземе, за да издържи до края на конкурса. Докторът ѝ предписал инжекции с калции и урбазон – но в Русия никой не пожелал да ѝ ги сложи, така че певицата го сторила сама.

"Реших, че няма какво повече да правя там и се прибрах – разказа певицата. – Не знам каква е причината за това отношение."

Цонева обясни още, че не е имала никакъв контрол върху песните, които изпълнява – аранжиментите се променяли в движение, а организаторите дори изключили българската "Повей, ветре" от репертоара ѝ за конкурса. Нещо повече – макар и да се излъчва като пряко предаване, всъщност състезанието е на запис, заяви Цонева.

В руските медии се тръби, че нашата певица е напуснала "Нова вълна" демонстративно заради ниските ѝ оценки, както и че е била оказана професионална медицинска грижа за здравето ѝ., което певицата отрича.

"Все още се възстановявам, гърлото ми не е съвсем добре. Почивам си, опитвам се да се отърся от това нещо. Не знам как да го приемам. Обидена съм, засегната съм. Но това всъщност няма значение", обясни певицата. 

Водещи

Най-четени