Продадоха киноцентъра за 20 пъти повече пари 01.06 | 14:56

Китайски архитект купил мажоритарния пакет в „Ню Имидж“ за малко над $100 млн.

От iNews.bg

Голяма част от бившия вече Киноцентър "Бояна", който вече се казва "Ню Имидж" е бил продаден. Сумата по сделката надвишава над 20 пъти първоначалната инвестиция в киностудията. 51% от компанията е била продадена за малко над 100 млн. долара, похвали се пред "Холивуд рипортър" Ави Лернър. Неговата компания е известна у нас с това, че в последните дни на управлението на правителството на Симеон Сакскобурготски купи киноцентъра в Бояна за 5 млн. долар.

Тогава се твърдеше, че само като парцел от 300 дка той струва най-малко 50 млн. евро по пазарни цени на земята. А както самият Лернър обяснява в интервюто си, това далеч не е всичко, пише Флагман бг. "Студиото в България е едно от най-големите в Европа. Имаме 15 павилиона и 450 души, работещи в него”, разказва той в интервю за холивудското издание, цитирано от "19мин.бг".  Важно е да се отбележи, че компанията "Рекон", купила мажоритарния пакет в "Ню Имидж", според самия Лернър е управлявана от Тони Ксиа, китайски архитект, който планира градове.

Продавачът обяснява решението си с напредналата си възраст. "Ние с партньора ми Тревър Скот вече сме стари и трябва да мислим план за изход”, казва Лернър. От години той обяснява, че ще се оттегли от бизнеса, защото вече е на 69, предаде skandal.bg.

Водещи

Най-четени