Empire класира най-великите филми на всички времена 09.06 | 14:28

Оглавява я "Кръстникът"

От iNews.bg

"Кръстникът" оглави класацията на списание Empire за най-добрите филми на всички времена, съставена с анкета сред 5000 кинолюбители, съобщи Контактюмзик.

Огляви я легендарният филм за мафията на Франсис Форд Копола от 1972 г. с Ал Пачино и Марлон Брандо в главните роли. На второ място е "Империята отвръща на удара", който беше начело на класацията през 2014 г. На трето място е епизодът за Батман - "Черният рицар" с незабравимото участие на Хиид Леджър в ролята на злодея, следван от затворническата класика "Изкуплението Шоушенк" и "Криминале" на Тарантино.

1926612

В челната десетка са също "Добри момчета", "Похитителите на изчезналия кивот", "Челюсти", "Междузвездни войни", "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена".

"Освен такива постоянни фаворити като "Междузвездни войни" и "Изкуплението Шоушенк", е радващо да видим, че и много нови филми са намерили място сред любимците на публиката", каза Тери Уайт, главен редактор на списание Empire.

"Миналогодишните "Първи контакт" и "La La Land" се очертават като големи фаворити, а "Първият отмъстител: Войната на героите" е най-новата адаптация на комикс, завладяла сърцата".

1926608

"Джурасик парк" оглави класацията на блокбастърите, а "Пазители на галактиката" зае първото място в категорията за нови хитове.

Пълната класация на най-великите филми за всички времена ще бъде публикувана в новия брой на списание Empire, който ще излезе в продажба на 15 юни, както и на сайта на списанието.

Водещи

Най-четени