Честит празник на всички бащи! 18.06 | 11:05

За четвърта поредна година България се включи в международния ден на татковците

От iNews.bg

В цялата страна днес за четвърта поредна година се чества международният Ден на бащата. Целта на Деня е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето, предаде Дарик.
 
В Деня на бащата в София Асоциация "Родители" провежда събитието "Да бъдеш баща е…". От 10.00 до 14.00 ч. пък пред Народния Театър "Иван Вазов" родителите имат възможност да довършат изречението "Да бъдеш Баща е…" и да бъдат снимани от професионален фотограф за Национална кампания "Да бъдеш Баща".
 
Фондация Лале и Столична община, със съдействието на Столична дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и Столична дирекция "Аварийна помощ и превенция" отбелязват Деня на Бащата от 10.30 до 13.00 ч. на пл. "Свети Александър Невски".

В пространството между ул. "11 август" и ул. "Дунав" всички деца и техните родители могат да разгледат паркираните пожарна кола, авариен автомобил, термокамера и да си поговорят с пожарникарите и спасителите.

СДВР Столична полиция се включва с полицейски автомобил, джип и мотори.
 
Националният етнографски музей също се включи в кампанията "Да бъдеш баща" със свободен вход за всички деца и техните придружители.
 
Татковци, дядовци, учители и други роднини и близки на децата ще могат заедно да прогват тъкане на килим на вертикален стан. Практикуването на традиционни български занаяти, без значение дали им слагаме етикети "мъжки" и "женски", е един забавен и приятен начин за засилване на връзката между родител и дете.

Водещи

Най-четени