Опустошително наводнение в Македония, няма достъп до някои села 04.08 | 11:40

Две деца се удавиха във водната стихия

От Йоанна Димитрова

Заради продължителни валежи в Тетово, Македония, са прелели реки и са наводнили градове и села. Според данни най-тежко е пострадал град Шипковица, заради река Речица.

Има над 9 ранени, които са приети в болницата в Тетово, загинали са и две деца на 10 и 13 години. Някои села са с прекъснати връзки и пътят до тях е наводнен и затрупан.

Правителството в Македония насрочи заседание, на което ще бъде обсъдена ситуацията след наводненията.

1547052

Както съобщи късно снощи премиерът Никола Груевски, който спешно посети Тетово, ще се определят по-нататъшните действия, но на първо място е помощта за населението.

В болницата в Тетово са настанени девет ранени, един от които е преместен в Скопие, заради тежкото му състояние.

1547056

"Съжалявам, че се случи това. Ситуацията е много тежка, но сме ангажирали всички институции на национално и местно ниво, за да помогнем на хората в засегнатите места", подчерта Груевски след като пристигна в Тетово.

Премиерът беше придружен от вицепремиера Владимир Пешевски, министрите на отбраната и МВР Зоран Йолевски и Митко Чавков, както и държавният секретар по транспорта и съобщенията Божидар Петроски, който призова цялата страна да се включи в акцията за подпомагане.

1547054

Скопие изпрати принадлежности от първа помощ - две цистерни, четири малки помпи за вода, две големи помпи, пет цистерни с питейна вода, една противопожарна кола и едно превозно средство с помпи от Дирекцията за спасяване.

1547055

Водещи

Най-четени