Ангелкова бясна на Рагин, иска оставката му 08.06 | 13:06

Коментарът му беше осъдителен, морално е да се оттегли, каза министърът на туризма

От iNews.bg

Министърът на туризма Николина Ангелкова се разгневи на председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин, който той направи вчера по повод инцидента с изританата камериерка от шведски турист в "Слънчев бряг". В тази връзка тя поиска и оставката му от заемания пост в брашновата организация.

"Личното ми мнение е, че такова поведение, особено на председателя на БХРА, е неприемливо. Смятам, че чисто морално и редно е председателя на една такава организация, който представлява името на хотелиерите и ресторантьорите, да се извини и да се оттегли. Независимо, че това са неправителствени организации, които Министерство на туризма не контролира, не се бърка в тяхната работа", заяви бе Ангелкова, цитирана от БГНЕС.

Тя изтъкна, че Министерство на туризма се разграничава от тези изказванията. "Категорично осъждаме такова поведение. Всеки един гражданин, независимо от къде е, е длъжен да спазва законите на българската държава, когато се намира на нейна територия. Най-малкото, когато става дума за такава непредизвикана агресия, трябва незабавно да се вземат мерки. Затова изцяло подкрепяме действията на прокуратурата и на МВР", посочи ресорният министър.

Според Ангелкова на първо място сме длъжни да защитаваме интересите на работещите в сектора на туризма и не само там, на всеки един човек, който е подложен на такава незаслужена агресивна проява.

Попитана дали се притеснява държавата, че ще разсърди шведите и няма да дойдат на нашето море, Ангелкова заяви: "Не се притесняваме, че ще разсърдим никого. За нас е важен интересът на българските граждани".

Водещи

Най-четени