Копакабана чака рекорден брой хора за Нова година 28.12 | 10:50

Градът разчита да посрещне 2.7 млн. туристи, които да му донесат 500 млн. евро

От iNews.bg

На легендарния плаж Копакабана в Рио де Жанейро се очакват рекорден брой посетители, които да посрещнат там Нова година. Това обявиха от кметството на бразилския град, предаде Нова ТВ. Предходни години хората, които присъстваха на новогодишната заря и празненствата, облечени в бяло, както изисква традицията, бяха около 2 милиона.

От кметството съобщих също, че за реда на Копакабана ще бдят 1 032 общински полицаи. Властите на щата Рио съобщиха по-рано, че отпуските на 2 000 военни полицаи за новогодишните празници са отменени и те са мобилизирани да охраняват града.

Година и половина след домакинството на Олимпийските игри Рио е в плен на насилието. То се комбинира и засилва от тежката икономическа криза, която разтърсва щата, който е на прага на фалита. Има забавяне на заплатите на държавните служители, включително и на същите тези полицаи, на които се разчита да осигуряват реда. Въпреки тези проблеми властите се надяват тази година на 2.7 млн. туристи от всички краища на Бразилия и от света да пристигнат за новогодишните празници, което би инжектирало в икономиката на щата около 500 млн. евро.

Водещи

Най-четени