Рагин срещу въвеждане на еврото: Ще изгубим бедните туристи 07.06 | 14:05

Шефът на хотелиерската и ресторантьорска асоциация защити агресивния швед с предположение, че камериерката не е била учтива

От iNews.bg

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин е против въвеждането на еврото в България, тъй като според него това щяло да прогони по-неплатежоспособните чуждестранни туристи в страната, които са преобладаващия контингент.

Браншовият представител е на мнение, че влизането на България в еврозоната ще се превърне във финансова спирачка пред неплатежоспособните туристи.

"Проблемът може да се реши с цени в евро и заплати в евро, за да не сме посещавани от най-ниско ниво туристи. За целта трябва да осигурим и на нашите сънародници условия, за да не емигрират и работят в чужбина", заяви Рагин.

Той прогнозира, че след свлизане в еврозоната заплата от 1000 лв. щяла да стане стане 800 евро. Рагин очаква и рекордна посещаемост тази година, а по думите му "българският туризмът върви по пътя на испанските курорти".

По повод с ареста на агресивния швед на Слънчев бряг, който изрита жестоко камериерка и й счупи челюстта, след което бе арестуван за кратко и пуснат, Рагин смята, че това можело да доведе до отлив на шведските туристи. 
"Скандинавските туристи, които са по-горди, могат да решат да бойкотират страната ни заради задържането на сънародника им", заяви той по Нова телевизия. И припомни случай от преди години, при който турист от Северна Европа беше убит при сбиване в бар на Черноморието, което спряло потока от тези страни.

Шефът на асоциацията коментира, че професията камериерка била рискова и "никой не можел да гарантира, че това няма да се случи пак, защото такива инциденти има в цял свят". "Клиентите са 17 вида, с които работниците трябва да се съобразяват", заключи Рагин, без да конкретизира видовете.

Той посочи основните правила, по които трябва да се работи по хотелите: "С клиент не се спори. Клиентът винаги е прав. Винаги трябва да сме с усмивка."

"Тази година 250 млн. евро идват от скандинавските страни само от пакетите", приведе нов аргумент Рагин в защита на жестокия шведски гост на Слънчев бряг.

Накрая все пак той отбеляза, че това не оправдавало действията на шведския турист и той трябвало да бъде наказан по българските закони.

Водещи

Най-четени