Отказаха да кръстят мост на Кърт Кобейн 29.07 | 09:32

Би означавало одобрение на начина му на живот, сметнаха властите в родния му град

От Олга Андреева

Мост в родния град на Кърт Кобейн няма да бъде преименуван в чест на покойния фронтмен на култовата група Nirvana, решиха членовете на градския съвет на Абърдийн, щата Вашингтон, в отговор на молба на многобройните фенове на музиканта, съобщи ИТАР-ТАСС.

Молбата мостът Young Street Bridge над река Уишка да бъде преименуван на Kurt Cobain Bridge беше отхвърлена с 10 гласа срещу един.

Решението на съвета е продиктувано от желанието да се избегне реакция на широките маси, които може да приемат подобна стъпка като знак за одобрение към начина на живот на Кобейн, който злоупотребяваше с наркотици и се изказваше негативно за родния си Абърдийн, посочва БТА.

Вместо това съветът прие компромисен вариант, като реши да кръсти на Кобейн неголям парцел земя с парк, разположен близо до моста над река Уишка. 

Тялото на Кърт Кобейн беше намерено с огнестрелна рана в главата в дома му в Сиатъл, щата Вашингтон, на 8 април 1994 г. Следствието стигна до заключението, че музикантът се е самоубил на 5 април същата година, но съществуват и непотвърдени версии, според които той е бил убит. 

Водещи

Най-четени