Изграждат пешеходен надлез над опасния участък край Атия 21.11 | 16:26

Точно където вчера на пешеходна пътека беше блъснат 16-годишният Костадин

От iNews.bg

Предвижда се автобусите, пътуващи по редовните линии между Бургас и Созопол, вече да влизат в село Атия, а над опасния участък, където вчера на пешеходна пътека беше пометено 16-годишно момче, отиващо на училище, ще бъде изграден пешеходен надлез. Това стана ясно днес, след като шефът на Пътната агенция Дончо Атанасов направи оглед на опасния участък на пътя Бургас-Созопол, предаде БНТ.

Тази сутрин повече от сто души блокираха главния път Бургас-Созопол при Атия. Точно където вчера на пешеходна пътека беше блъснат 16-годишният Костадин, който отивал на училище в Бургас. Протестиращите настояват районът да бъде обезопасен, тъй като, по думите им, за последните няколко години смъртните случаи там са поне седем.

Дончо Атанасов, председател на УС на АПИ: Започваме веднага проектирането на пасарелка и успоредно с това на проектирането и изпълнението на кръгово кръстовище, за да решим кардинално въпроса на кръстовището на Атия. Усилията на Агенция "Пътна инфраструктура" е било през тези години да обезопасим този опасен участък от Бургас до Созопол.

Водещи

Най-четени