Обсъждат сближаването на заплатите на европейците в София 26.06 | 09:27

Еврокомисарят по заетостта и социалната политика ще участва в конференцията

От iNews.bg

В София ще стартира Алиансът за сближаване на заплатите в Европа. Събитието започва с конференция в столичния хотел "Рамада", организирана от Европейската конфедерация на профсъюзите и с подкрепата на КТ "Подкрепа и КНСБ. Началото ще бъде дадено от премиера Бойко Борисов и комисаря по заетостта и социалните въпроси Мариане Тисен, предаде БГНЕС.

Срещата ще събере представителите на Европейската комисия, най-големите бизнес организации в Европа, ръководителите на мултинационални компании и синдикатите в опит да постигнат сближаване на възнагражденията в континента на принципа "равно заплащане за равен труд". Засега участие са потвърдили няколко европейски социални министри, евродепутати от основните политически сили, комисар Тисен, представители на BUSINESS Europe, CEEP, UEAPME.

В 13:00 ч. ще има пресконференция с участието на социалния министър Бисер Петков, генералния секретар на ЕКП Лука Визентини, президентите на КНСБ и КТ "Подкрепа" и на КНСБ Димитър Манолов и Пламен Димитров, а в14:30 ч. – откриване на конференцията и открит панел с министър-председателя Бойко Борисов, еврокомисар Тисен, представители на международни синдикални и работодателски организации. В 15:15 ч. е предвиден дебат с министри и държавни секретари, представители на работодателите и синдикатите. 17:10 ч. – Заключителен панел със социалния министър Бисер Петков.

Водещи

Най-четени