Симеонов проверява хотелиерка на Слънчев бряг, която го критикува 18.08 | 19:24

Вицепремиерът е изпратил сигнали срещу два хотела на Елена Иванова в МРРБ, ДНСК и РИОСВ

От iNews.bg

Вицепремиерът Валери Симеонов е изпратил в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) сигнали за незаконно изградени и ползвани атракционни съоръжения и обекти на територията на хотелите "Империал" и "Амфора" в  Слънчев бряг", чийто собственик е председателят на Съюза на собствениците в курортаг Елена Иванова . Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Сезирана е и РИОСВ-Бургас по отношение на проверка за евентуално наличие на дюни в зоните на въпросното строителство.

От прессекретариата на Валери Симеонов припомнят, че на 16.08.2017 г. в публикация в интернет страницата на в. "24 часа" председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова е заявила, че не са извършени нарушения и че няма строителство върху морската ивица, посочва news.bg.

Припомняме, преди седмица вицепремиерът Симеонов организира масирана проверка на заведения в курортния комплекс "Слънчев бряг", което предизвика напрежение сред хотелиери и туристи. 

Валери Симеонов се аргументира с дисциплиниращия ефект по спазването на закона и наредбите за шума в населените места. 

Прокуратурата подкрепи действията на вицепремиера с проверки на общинските наредби и тяхната законосъобразност. 

От друга страна обаче хотелиери и собственици на заведения по Черноморието са разделени на "за" и "против" операцията "Тишина", инспирирана от Валери Симеонов. 

Водещи

Най-четени