Въоръжен задигна десетки хиляди от офис във Велинград 13.12 | 17:08

Маскиран е заплашил с оръжие касиерката в център за парични преводи

От iNews.bg

Въоръжен мъж обра офис за парични преводи в центъра на Велинград, предаде БГНЕС. По неофициална информация, неизвестният на този етап извършител е задигнал десетки хиляди лева. Полицията във Велинград е вдигната на крак, като униформени проверяват автомобили на входно-изходните артерии на града.

Обирът е извършен тази сутрин, около 9:30 часа. Тогава мъж с шал на лицето влиза в офиса за парични преводи в центъра на Велинград, вади пистолет срещу 39-годишната касиерка и й нарежда да легне на земята. След това мъжът прибира наличните финансови средства, след което напуска обекта. По неофициална информация в офиса е имало десетки хиляди в българска и чужда валути.

"Служителката, която е била там е задействала паник бутона и незабавно към мястото са изпратени освен служители на охранителната фирма и екипи на полицейското управление във Велинград", заяви пред БГНЕС говорителят на ОД на МВР Пазарджик Мирослав Стоянов. На касиерката и направило впечатление, че около половин час по-рано мъжът минал няколко пъти около обекта.

В офиса има система за денонощно видеоноблюдение, но образът на обирджията е уловен от камера на съседен търговски обект. По изясняване на случая работят криминалисти от града и сектор "Криминална полиция " към Областната дирекция в Пазарджик.

Водещи

Най-четени