Черната статистика: За няма и 24 часа 11 загинали, 28 ранени, 6 на косъм от смъртта 18.11 | 18:14

Лекарите в Ловеч, София и Плевен все още се борят за живота на най-тежко пострадалите

От iNews.bg

"Войната по пътищата" попълни като вълна черната статистика през последното денонощие. След няколко тежки катастрофи катастрофи загинаха много хора, неколкократно повече са ранени, животът на някои от които все още виси на косъм. А в редица болници лекарите работят денонощно, за да ги спасят.

Според последните данни жертвите на тежките ПТП-та от вчера по обед до днес по същото време са 11. Най-много загинаха при катастрофата край Микре вчера малко преди 13:00 ч. - 9 души. На място починаха 6, а останалите – на път за болниците или в самите лечебни заведения заради тежките си наранявания. Други двама души, сред които и дете, се простиха с живота си при друга зверска катастрофа, станала около 10:20 ч. само на няколко километра от вчерашната. Там при челният удар между две коли на място почина мъж, а по-късно в ловешката болница издъхна и 13-годишно момче.

Ранените пък са близо 3 пъти повече от загиналите – общо 28. От тях шестима остават в тежко състояние и все още няма гаранция, че лекарите ще успеят да се преборят за живота им. Това са майката и братчето на загиналото 13-годишно дете вследствие на днешната катастрофа, както и още четирима души от вчерашната край Микре. Първите двама са настанени в блоницата в Ловеч. Останалите са в лечебни заведения в София и Плевен, където вече са им направени или им предстоят животоспасяващи операции.

Сред пострадалите в серията катастрофи са и трима полицаи, за живота на които, за щастие, опасност няма. Вчера късно следобед патрулната им кола бе връхлетяна и размазана от камион. Като по чудо униформените са леко пострадали. Техни колеги пък се отърваха на косъм в днешния следобед. Автомобил се вряза в патрулката им в близост до Враца, след като пристигнали на мястото, за да помогнат на шофьор, на когото прилошало, изгубил управление над буса си и се озовал в дерето извън пътя.

Водещи

Най-четени