Загинал, тежко ранена и още 6 пострадали в катастрофа-близнак на 10 км от вчерашната 18.11 | 12:04

Две коли са се блъснали челно пътя София-Варна до село Сопот

От iNews.bg

Не изминаха и 22 часа от тежката катастрофа край Микре, в която 9 души загубиха живота си, 18 бяха ранени, а от тях четирима все още са с опасност за живота и в района стана ново зверско ПТП. Две коли са се сблъскали челно, отново на пътя София-Варна. Инцидентът е станал около 10:20 ч. в района на село Сопот, което се намира на 10 км от разклона за Микре.

По първоначална информация два леки автомобила (със софийска и варненска регистрации) са се ударли челно на 500 метра след бензиностанцията в посока Варна. От удара на място е починал возещият се на предната седалка пътник в колата със софийска регистрация. Жената, шофирала автомобила е в критично състояние.

Незабавно след сигнала за катастрофата на място са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. Движението в района се извършва в едната лента. Работата на полицейските екипи на място продължава и в момента.

Това е и втора тежка катастрофа със загинали край село Сопот в рамките на последните 6 дни. Миналата неделя тойнейджър открадна кола, качи се с трима свои приятели в нея и потегли. След движение с висока скорост 15-годишният неправоспособен шофьор се удари в дърво, вследствие на което той и 16-годишен него вспътник загинаха на място. В тежко състояние в болнца бе откарано 14-годишно момиче, а четвъртият тийнейджър в колата се отърва с по-леки натранявания.

Водещи

Най-четени