ДБГ: Необходимо е веднага да се избере за дата на предсрочни избори 21.11 | 13:53

Колко струва националния суверенитет на България?

От iNews.bg

"Борисов плаща за оставането си на власт на БСП и през Главчев, и през зависимост на България от Русия. Крайната цена на сделката между ГЕРБ и БСП е АЕЦ "Белене" и то построена от Росатом", това отчитат ДБГ в свое съобщение до медиите. 

Партията смята, че ГЕРБ е в ефективна коалиция с БСП, за която българските данъкоплатци ще дадат още 10 млрд. лева, почти 1/3 от годишния бюджет на България. "Заради поведението на ГЕРБ в Европа с право ще ни наричат Троянския кон на Путин", обясняват те.

ДБГ категорично заявява, че "построяването на АЕЦ "Белене" ще нанесе финансови щети по-големи от КТБ и е риск за националната сигурност на България, не само защото ще ни постави в зависимост от Русия, а и защото сеизмичността на региона е доказано висока".

"ГЕРБ спечелиха избори заявявайки, че няма да строят Белене, но очевидно тлъсти комисионни могат да променят всяка тяхна позиция. Колко струва националния суверенитет на България? Знае ли Борисов, че докато се упражнява на дипломация в Европа, министрите му търгуват с Русия и вътре в сделката ли е", възмущават се в своето становище ДБГ.

На база гореизложеното, ДБГ призовава: "Необходимо е веднага да се вземе решение за датата на предсрочни парламентарни избори. Недопустимо е, че след седмици България ще бъде председател на Съвета на Европейския съюз, а мечтаната посока на правителството вече е Изток."

Водещи

Най-четени