Има ли наистина заговор срещу "Борисов III"? 21.07 | 12:00

Няма и месец, откакто България вече не живее в състояние на европредседателство

От iNews.bg

Борисов неведнъж е прибягвал до твърдението, че срещу него има някакъв сценарий, заговор дори. Всеки път това се случва в момент, когато е търсил оправдание за кризи или проблеми, в които е имал роля. И сега ли е така?

Няма и месец, откакто България вече не живее в състояние на европредседателство. И ето, че мантрите за стабилността, които бяха неотменен аргумент на ГЕРБ във всички политически спорове, отстъпиха пред друг познат сюжет - заговора.

Бойко Борисов видя заговор срещу себе си още през 2013 година, когато в Народното събрание оповести, че "те” (управляващите по това време БСП и ДПС) са подготвили сценарий, според който той трябва да бъде задържан и убит в ареста. Сценарий срещу правителството видя и в предходния си мандат, когато част от Реформаторския блок напусна управлението заради несъстоялата се съдебна реформа. Сценарий имаше и когато Гинка Върбакова поиска да купи българския бизнес на ЧЕЗ. Тогава тъмни сили искаха да провалят кабинета и българското европредседателство.

Накратко: изпусне ли от контрол ситуации, в които сам е имал някаква роля, премиерът нерядко прибягва до думата "сценарий". Сценарий има явно и сега. Поне така твърди министър-председателят, чието управление в последните дни генерира скандал след скандал.

Водещи

Най-четени