До кога ще се радваме на циганско лято? 20.10 | 09:32

Температурите днес ще достигнат 22-27 градуса

От iNews.bg

В петък ще се насладим на още един ден от циганското лято. Температурите у нас ще достигнат 22-27 градуса. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Това показва прогнозата на НИМХ към БАН.

В събота няма да настъпи съществена промяна на времето. Минималните температури ще са без промяна, а дневните ще са от 20 до 25 градуса, в Северозападна България и Тракия - до 26-27 градуса. Ще остане слънчево, с прозрачна висока облачност и  слаб западен вятър.

В неделя минималните температури ще са от 8 до 13 градуса, а дневните от 19 до 24 градуса.

В понеделник облачността от запад ще се увеличава  и  вплътнява и около обяд над западните и централни райони ще бъде значителна. Минималните температури ще останат високи - от 9 до 14 градуса, а дневните ще се понижат още малко и ще бъдат от 17 до 23 градуса. Ще духа умерен вятър от изток, в Източна България - от югоизток.

В понеделник в следобедните часове, отначало над крайните западни райони, ще започнат превалявания от дъжд.

Във вторник ще бъде облачно и ветровито, с умерен, на места в низините временно силен източен вятър. Минималните температури ще бъдат високи - от 10 до 15-16 градуса, но през деня съществен дневен ход няма да има и те ще са от около 10-12 градуса, а по високите полета - до 20-21, в крайните югоизточни и южни райони. Ще превалява дъжд, но количествата и разпределението на валежите зависят от траекторията на циклона и подлежат на уточнение в следващите дни.

Водещи

Най-четени