„Междузвездни войни“ стават на 40 21.05 | 13:41

Поредицата оставя дълбока следа в съвременното изкуство и е в топ 3 на най-печелишвите в индустрията

От iNews.bg

Култовата филмова поредица "Междузвездни войни" ще празнува юбилей – става на 40. На 24 май 1976 г. американските медии съобщават, че Джордж Лукас е започнал снимките по филм на име "Междузвездни войни" в Тунис. Алек Гинес ще играе "брадат стар пустинен плъх, който някога е бил водещ генерал в галактическите битки". Новините продължават с разкритието, че Марк Хамил ще влезе в ролята на Люк Скайуокър.

Само 12 месеца по-късно – на 25 май 1977 г., изданието обявява премиерата на първата част (който през 90-те стана Епизод IV) от продукцията, озаглавена "Нова надежда". И така започва цяла ера в съвременоото кино, оставила следа завинаги.

Днес трудно бихме си помислили за тревогите на тогавашния екип дали филмът ще бъде успешен. Е, сега няма човек който да не е чувал за "Войните", дори и да не ги харесва особено много, пише БГНЕС. Повечето хора обаче са луди фенове на лентата и с нетърпение чакат всеки нов епизод.

"Междузвездни войни" оказва огромно влияние на съвременната попкултура и е третата най-печеливша поредица на всички времена след "Джеймс Бонд" и "Хари Потър" с печалби до момента от над 4,3 млрд. долара. Разказът за измислената галактика, населявана от стотици видове различни създания и борбата за надмощие между тях бързо печели сърцата, а продукцията дава основа за развитие на развлекателния бизнес с компютърни игри, комикси, играчки и т.н.

До този момент сме виждали седемте части на филма, но съвсем скоро по малките екрани ще можем да се насладим и на "Междузвездни войни: Епизод 8 – Последният джедай", който ще излезе на големия екран на 15 декември.

Водещи

Най-четени