Каква полза носи голямото дупе на децата ни? 19.01 | 12:30

Дами с пищни рубенсови седалища раждат по-умни деца, тъй като мазнините, съдържащи се в тях, помагат за изграждането на мозъка на бебето

От Кремена Бедерева

Дами с пищни рубенсови седалища раждат по-умни деца, тъй като мазнините, съдържащи се в тях, помагат за изграждането на мозъка на бебето, установиха американски учени, цитирани от в. Daily Mail.

Именно заради важната функция на този "свръхбагаж" жените толкова трудно топят килограми именно в тази област на своята анатомия. Клетките от тези запаси са директно изпращани към мозъка на бебето посредством кърменето.

Колкото по-богати са те, толкова и по-умно става поколението на притежателките им. Откритието било направено от екип от Питсбъргския университет ръководен от проф. Уил Ласек.

Според него за пълноценното изграждане на нервната си система бебетата се нуждаят от голямо количество мазнини.

А в тази част на женската анатомия те са в изобилие, още повече че съдържат и докозахексаенова киселина, която е много важна съставка на човешкия мозък. Еволюционно жените са се приспособили да трупат по-големи количества тлъстини в тазобедрената област. Това определя и коренно различните анатомични силуети на мъжете и жените.

По различен начин двата пола трупат тлъстини. Дамите наддават в тазобедрената област, докато мъжете пълнеят на талия и на корем. Пропорционално дамите имат по-голяма маса тлъстини в тялото спрямо представителите на силния пол -20.30 на сто срещу 18 на сто.

Водещи

Най-четени