Вашингтон: Терористи готвят нови атентати с невиждана от години тактика 19.10 | 12:06

Те са силни и се адаптират много бързо към всичко, предупреждава министърът по вътрешна сигурност на САЩ

От iNews.bg

Терористи подготвят атентати с невиждана от повече от 15 години тактика. За това предупреждават спецслужбите на САЩ. Американският министър по вътрешната сигурност Илейн Дюк смята, че терористични групи подготвят нови атаки със самолети. Каквито бяха осъществени на 11 септември 2001 г. срещу кулите близнаци и Пентагона.

Тя обяви това по време на речта си в посолството на САЩ в Лондон. Именно от британската МИ5 вчера дойде предупреждение, че заплахата от атентати към момента е от най-висока степен. "Терористичните групировки, независимо дали е "Ислямска държава" или друга, искат да осъществят голяма експлозия, като тази от 11 септември 2001 г. Те искат да използват самолет и разузнаването не подлага това под съмнение”, обясни Дюк, предаде БГНЕС.

По думите й, нападенията с използването на микробуси и хладни оръжия имат за цел да създават страх в обществото, но това не означава, "че екстремистите са изоставили основния си сценарий със самолети”. Министърът отбеляза още, че нивото на терористичната заплаха в САЩ е "невероятно високо". "Терористите са силни, бързо се адаптират към всичко и заплахата от атака сега е на най-високо ниво от 11 септември насам. Трябва да разполагаме с всички възможни средства да противодействаме", каза тя.

Водещи

Най-четени