Посланик Ема Хопкинс: България ще има чувствителна роля в преговорите за Brexit 09.01 | 10:06

И допълни, че следващите шест месеца са наистина критични за преговоритe

От iNews.bg

Начело на Eвропа, но все още на дъното по борба с корупцията. Преди официалното откриване на българското председателството на Съвета на Европа британският посланик Ема Хопкинс дава своята оценка, предаде Нова телевизия.

"Ние всички много подкрепяме вашето първо председателство на Съвета на Европейския съюз. Разбираме, понеже самите ние сме минали през това и знаем колко е важно", заяви тя.

И допълни, че следващите шест месеца са наистина критични за преговоритe за Brexit: "Ще си говорим за есенцията на бъдещите ни отношения, така че България до някаква степен ще е на горещото столче. Ще трябва да играе много чувствителна роля - на страна, която да изгражда консенсус в Европейския съюз". 

"Българите са много прагматични хора, особено когато става дума за Европа. Общуват с лекота, имам предвид, че стигат лесно до разговор, от който да излязат решения. Говорила съм с премиера Борисов и той много настоява да се работи за отношения, които да устройват и Европейския съюз, и Великобритания", допълни Хопкинс.

Водещи

Най-четени