Германия със заявка за сериозна редукция на приемането на бежанци 18.09 | 12:03

Готови сме да приемаме тези, които имат основателна причина да бягат и ще работят, каза Меркел

От iNews.bg

Германските власти възнамеряват да подложат на сериозна редукция принципите, на които приемат бежанци да останат законно в страната. От Берлин вече са готови да приемат тези, които бягат от своите страни по сериозни причини. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на съвместна пресконференция със своя алжирски колега Ахмед Уяхия. Меркел, която е на посещение в северноафриканската държава, има предвид бежанците от Сирия и Ирак, предаде БГНЕС.

Берлин е готов да предостави на тези хора "правото да живеят и възможността да работят", уточни канцлерката. В същото време "държавата ще продължи да действа по отношение на тези мигранти", които нямат право на такъв престой във Федералната република.

Уяхия увери, че Алжир ще прибере всички свои граждани, които се намират нелегално в Германия. "Потвърждавам, че Алжир ще прибере обратно своите синове и дъщери, колкото й да са те – три хиляди или пет хиляди", подчерта премиерът.

По-рано днес Меркел се срещна с президента на страната Абделазиз Бутефлика. Двамата са обсъдили задълбочаването на политически диалог и икономическите връзки. Меркел и Бутефлика също така са обсъдили ситуацията в Либия, Близкия изток, проблемите на тероризма и трансграничната миграция.

Водещи

Най-четени