Майдел: Подкрепата за ЕС е най-висока за последните 35 години 24.05 | 17:34

Нашият евродепутат участва в откриването на фестивала „Споделям Европа“

От iNews.bg

"Подкрепата за ЕС е най-висока от последните 35 години, но и анти-европейските настроения също. Не трябва да предаваме доверието на гражданите. Трябва да дадем конкретна перспектива за решаването на належащи проблеми, които те посочват – сигурността и борбата с тероризма, младежката безработица, миграцията и икономически растеж”, заяви Ева Майдел, председател на Европейското международно движение и български евродепутат, по време на откриването на двудневния проевропейски фестивал "Споделям Европа”.

Фестивалът се организира по случай 70-годишнината Хагския конгрес, който поставя основите на Европейското международно движение и чертае карта за развитието на европейската интеграция. Възпоменателното събитие събира на едно място академична общност, политици, общественици, младежи и неправителствени организации, с целта да се идентифицират основните предизвикателства пред Европа. Участниците ще обсъждат бъдещето на икономиката, социалната политика, устойчиво развитие и диалог с гражданите.

"Не трябва да бягаме от трудните дебати с гражданите, напротив, трябва да бъдем сред тях, да разговаряме, слушаме и да разказваме за конкретните резултати и позитиви, които обединена Европа е постигнала и като Председател на Европейското международно движение, ще работя за постигането на този диалог. Просперитета на гражданите винаги е бил в основата на европейската интеграция.”, допълни Ева Майдел.

Сред специалните гости на събитието бяха представители на Световния икономически форум, Оксфордкия университет, Европейския парламент и правителството на Кралство Нидерландия. Конференцията ще завърши с манифест, чертаещ бъдещето на Европа в следащото десетилетие.

Водещи

Най-четени