Макрон тръгва на европейска обиколка, в петък е у нас 23.08 | 10:49

В България той ще търси подкрепа за реформите в ЕС

От iNews.bg

Френският президент Еманюел Макрон тръгва на обиколка към 3 европейски държави. Първо той ще посети Австрия, след това ще се отправи към Румъния, а в петък пристига и у нас. Той ще кацне във Варна, където ще проведе срещи с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Няма важни и неважни страни в ЕС – това се очаква да бъде основното послание на френския президент Еманюел Макрон по време на обиколката. През трите дни в Австрия, Румъния и България той ще търси съюзници за реформите в Европа, предаде бТВ. Днес в Залцбург Макрон се среща с канцлера на Австрия и с премиерите на Словакия и Чехия. Утре в Букурещ ще разговоря с президента и с премиера на страната.

Проблемът с командированите работници в Европа е безспорният приоритет за Франция. Макрон търси спешно съмишленици за рязко ограничаване на нелоялната, според него, конкуренция и на измамите.

Париж е напълно наясно с напрежението в страната ни, заради миграционния проблем, както и с надеждите на България за присъединяване към шенгенското пространство, твърдят съветниците на Макрон и подсказват за готовността му да обсъжда тези теми в петък.

Водещи

Най-четени