Две формации за български фолклор от Молдова отбелязаха заедно юбилеите си 06.05 | 13:24

Множество гости – местни и от България, станаха свидетели на грандиозен спектакъл

От Ивайло Ангелов

Българският женски хор от град Твърдица, Република Молдова отбеляза днес своя 70-годишен юбилей. Събитието се състоя в препълнената зала на Дома на културата в едноименния град. Успоредно с това 25 години от създаването си отбеляза и ансамбъла за български песни и танци "Твърдишка младост" също от град Твърдица.

На знаменателното честване присъстваха високопоставени лица като управителя на Тараклийски район Кирил Татарлъ, представител на министерството на културата на Молдова, както и кметовете на българския град Твърдица и на община Добрич. Специални грамоти и награди по повод юбилея бяха връчени на ръководителите на двата състава - Галина Желяпова - на женския хор и Ирина Доломанжи - на ансамбъл "Твърдишка младост".

В богатата културна програма, която съпътсваща честването, участие взеха няколко състава за български фолклор от Твърдица в Молдова. На няколко пъти в приветсвените си думи на сцената в Дома на културата беше подчертана важността на това населено място за съхраняването на българския дух и култура в Република Молдова.

Водещи

Най-четени