Още има шанс да се спре Брекзит, смята Блеър 01.03 | 17:46

Ако ЕС реформира миграционната си политика, Лондон може да се откаже, каза той

От iNews.bg

Бившият британски премиер Тони Блеър призова Европейския съюз да реформира имиграционната си политика, за да накара Обединеното кралство да си промени позицията за Brexit, информира "Франс прес", предадоха БГНЕС и Нова ТВ. Той каза, че все още има време напускането на Общността, което ще донесе вреди, да бъде избегнато.

Блеър е водеща фигура против решението на Великобритания да напусне ЕС. Според него страната му може да бъде убедена да остане, ако опасенията й относно миграцията и други въпроси изчезнат и призова европейските лидери да поемат инициативата и "да ни изведат от задънената улица на Brexit”.

Той е вторият бивш британски премиер, заявил позиция след тази на Джон Мейджър, който каза, че британците трябва да получат втора възможност да гласуват за членството в ЕС, защото първия път са били подведени.

Блеър също подкрепи призива за второ гласуване и каза, че Великобритания трябва "да има последната дума, независимо каква сделка бъде договорена”. Според него европейските лидери може да променят решението на британците. "Европа е наясно, че се нуждае от реформи. Реформите в Европа са ключови, за да накарат британците да променят решението си”, каза Блеър в реч в Брюксел.

Водещи

Най-четени