"Баумит България" получи държавен сертификат за "Инвеститор "Клас А" 27.10 | 15:37

Компанията строи нов завод за сухи строителни смеси в Ямбол за 15,7 млн. лв.

От iNews.bg

Днес в Министерство на икономиката на официална церемония управителят на "Баумит България" Николай Бъчваров получи от заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов сертификат за "Инвеститор "Клас А". На церемонията по връчването присъства и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

Сертификатът е във връзка с инвестиционното намерение на "Баумит България" да изгради втори завод за сухи строителни смеси в Ямбол, който е аналогичен на първия в Елин Пелин. Благодарение на този сертификат се очаква да се ускорят административните процедури по реализацията на проекта, да се предостави индивидуално административно обслужване и финансова подкрепа на инвестицията от страна на държавата, като се подпомогне изграждането на публичната инфраструктура до терена на завода.

1996398

Инвестицията на "Баумит България" е в размер на 15,760  млн. лв. Капацитетът на бъдещия завод за сухи смеси ще бъде 150 000 тона, а новото производствено предприятие ще създаде 22 работни места. До момента "Баумит България" осигурява работа на 100 души и е безспорен лидер на българския пазар в производството на сухи строителни смеси и топлоизолационни системи.

 




Водещи

Най-четени